Mindblown: a blog about philosophy.

 • Vandaag openen we de deuren van ons nieuw kantoor te Leuven!

  Samen met Labora openen we vandaag onze deuren in de Leuvense Abdij Keizersberg. De maak- en werkplek kadert binnen het breder plan om de abdij, met respect voor haar rijke traditie, te herprofileren en zo haar toekomst te verzekeren.

 • TALUD MEETS PLAZA

  TALUD MEETS PLAZA

  Sedert begin vorig jaar is het een feit: Architectenburo Bollen & Janssens –PLAZA en TALUD – Team voor Architectuur, Landschap, Urbanisme & Design – gingen een permanente samenwerking aan. Vanaf vandaag focussen PLAZA en TALUD zich gezamenlijk op architectuurprojecten waarbij ruimtelijke kwaliteit centraal staat. Deze samenvoeging lijkt ons niet alleen een logische stap, het boezemt ons vooral vertrouwen in: we […]

 • Wij doen mee!

  Wij doen mee!

  TALUD cvba innoveert met circulair bouwen! Samen met 230 andere deelnemende publieke en private organisaties geeft TALUD cvba op 22 februari de aftrap van de Green Deal Circulair Bouwen. Hiermee tonen we ons klimaatengagement, niet alleen in woorden, maar ook in concrete actie!  

 • Publicatie Livios: ‘Luchtverwarming als evidente

  Publicatie Livios: ‘Luchtverwarming als evidente

  “We zitten met veel hout in huis, een materiaal dat de warmte niet goed vasthoudt. De bestaande vloeren zijn bijvoorbeeld opgebouwd uit houten roosteringen. En achteraan komt er nog een aanbouw in houtskelet.” “Bovendien werken we met binnenmuurisolatie, omdat onze gevel beschermd erfgoed is. De warmte kan dus ook niet gebufferd worden in de buitenmuren. […]

 • TALUD werft aan!

  TALUD werft aan!

 • Projectbezoek: GZA Hollebeek

  Projectbezoek: GZA Hollebeek

  We bezoeken een woonzorgcentrum van de hand van Xavier De Geyter. In dit project wordt een uitgekiemd plan gecombineerd met een warme materialiteit. De innovatieve technische installatie voorziet de bewoners van een hoog thermisch doch duurzaam comfort.

 • Nieuw kantoor TALUD

  Nieuw kantoor TALUD

  Vanaf nu kan je ons terugvinden in ’t Stadhuis van Leuven! De nieuwe adresgegevens zijn Naamsestraat 3b – 3000 Leuven. De ingang is gelegen naast deze van de toeristische dienst.

 • Sustainable Building Academy

  Sustainable Building Academy

  Omdat we duurzaamheid hoog in het vaandel dragen is dit een niet te missen event. We worden op de hoogte gehouden van de nieuwste trends en oplossingen om tot een duurzaam en maakbaar gebouw te komen.

 • Het S-peil en methodewijzigingen vanaf 2018

  Het S-peil en methodewijzigingen vanaf 2018

  ‘Goed begonnen is half gewonnen!’ Daarom volgen we nu reeds een vormingsavond over de wijzigingen binnen de energieprestatieregelgeving in 2018. De nieuwe methode impliceert immers heel wat wijzigingen voor nieuwbouwwoningen die in een vroeg ontwerpstadium makkelijk kunnen worden gesignaleerd en aangepakt.

 • Herman Teirlinckgebouw

  Herman Teirlinckgebouw

  Op vrijdag doen we al eens graag inspiratie op bij collega’s. Deze keer staat het Herman Teirlinckgebouw (Neutelings Riedijk Architects) op het programma. Deze nieuwe stek voor 2.600 medewerkers van de Vlaamse Overheid omvat zo’n 45.000 m² aan bovengrondse oppervlakte en is het grootste passiefkantoor in België.

Heb je enige boek aanbevelingen?