Blijf op de hoogte!

Blog & Nieuws

jan 10, 2018
TALUD werft aan!
dec 7, 2017
Projectbezoek: GZA Hollebeek

We bezoeken een woonzorgcentrum van de hand van Xavier De Geyter. In dit project wordt een uitgekiemd plan gecombineerd met een warme materialiteit. De innovatieve technische installatie voorziet de bewoners van een hoog thermisch doch duurzaam comfort.

dec 4, 2017
Nieuw kantoor TALUD

Vanaf nu kan je ons terugvinden in ’t Stadhuis van Leuven! De nieuwe adresgegevens zijn Naamsestraat 3b – 3000 Leuven. De ingang is gelegen naast deze van de toeristische dienst.

sep 28, 2017
Sustainable Building Academy

Omdat we duurzaamheid hoog in het vaandel dragen is dit een niet te missen event. We worden op de hoogte gehouden van de nieuwste trends en oplossingen om tot een duurzaam en maakbaar gebouw te komen.

sep 26, 2017
Het S-peil en methodewijzigingen vanaf 2018

‘Goed begonnen is half gewonnen!’ Daarom volgen we nu reeds een vormingsavond over de wijzigingen binnen de energieprestatieregelgeving in 2018. De nieuwe methode impliceert immers heel wat wijzigingen voor nieuwbouwwoningen die in een vroeg ontwerpstadium makkelijk kunnen worden gesignaleerd en aangepakt.

sep 22, 2017
Herman Teirlinckgebouw

Op vrijdag doen we al eens graag inspiratie op bij collega’s. Deze keer staat het Herman Teirlinckgebouw (Neutelings Riedijk Architects) op het programma. Deze nieuwe stek voor 2.600 medewerkers van de Vlaamse Overheid omvat zo’n 45.000 m² aan bovengrondse oppervlakte en is het grootste passiefkantoor in België.

aug 1, 2017
Samen aan de slag met de bewoners van de Riddersstraat!

aug 1, 2017
Nieuwe medewerker

Vanaf 1 augustus 2017 wordt ons team versterk door Tony Beynaerts. Hij studeerde afgelopen jaar af als interieur vormgever met een sterke passie voor architectuur.

apr 20, 2017
Afternoon Session “Presteert mijn gebouw optimaal inzake akoestiek, luchtkwaliteit, enz.?”

We volgen een namiddag over een aantal minder tastbare, maar daarom niet minder belangrijke aspecten van gebouwbeheer. Het gaat om factoren als akoestiek, luchtkwaliteit, licht, temperatuur, enz. – factoren die een rechtstreekse invloed uitoefenen op de gebruiker van een gebouw en dus op de productiviteit, ziekteverzuim, energiekosten, enz.

mrt 8, 2017
NEKO – verbouwing van een vierkantshoeve

We starten de lente met het ontwerp voor de revalorisatie van deze vierkantshoeve. Het bestaande woongedeelte wordt gerenoveerd, de omgeving wordt opnieuw aangelegd en er wordt bekeken welke functies mogelijk zijn in de oude hooischuur. Dit alles met respect voor de typologie van de hoeve waarbij we de schakeling tussen binnenhof – bouwdelen – omgeving een hedendaagse betekenis zullen geven.